В. Кънева пред bTV радио: Имат ли готовност къщите за гости да посрещат туристи и как се отразява кризата на бранша

Г-жа Кънева с интервю по bTV радио, в което говори за готовността на къщите за гости да отворят след отпадане на ограниченията за туристическите пътувания. Председателят на АКГБ също така коментира доколко достъпни за собствениците на малки обекти за настаняване са предложените насърчителни мерки от държавата.

Вероника с безпокойство очертава проблемите и трудностите пред най-малките обекти, на които цели семейства разчитат за своя поминък. Самоосигуряващите се лица сред тях са лишени от обезщетенията за безработица, а са принудително затворени. В допълнение, обявените грантове за микрофирмите се оказва няма да достигнат до много от собствениците на къщи за гости поради това, че годишният им оборот е под 30 хил. лв., каквато минимална граница е наложена по програмата.

В допълнение, Вероника коментира темата с неяснотата около задаващия се туристически сезон, който е зависим от справянето с епидемията от COVID-19. Гостите също така ще бъдат възпрепятствани от липсата на отпуски и ограниченията пред груповите събирания, при които се наемат целите къщи.

Повече чуйте в звуковия файл по-долу:

Или посетете линка на страницата на bTV радио: ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.