Как да добавим информацията за алергените към менюто си

Тъй като изискването за обозначаване на алергенните съставки в менюто е ново и нестандартно, тук представяме примерни символи на храни с алергени, които могат да бъдат използвани във Вашите менюта. Прилагаме и примерен вариант на подобно меню.
Най-практичният вариант за привеждане на менюто в съответствие с изискванията, без да изгубите изцяло неговите графичен стил и идентичност, е използването на символи, които визуално идентифицират наличието на конкретни алергени.
Можете да поставите символите непосредствено до съответното ястие, като в началото или края на менюто сложите легенда с подробно обяснение на значението. Друг вариант е с текстови документи, интегрирани в менюто под формата на обяснителни бележки или допълнителна информация към всяка рецепта.
Примерен образец за меню с обозначени алергенни съставки:
Как да добавите информацията за налични алергенни съставки, без дизайнът на Вашето меню да изгуби стила си?
- Проверете списъка на алергените
По-горе е показан списъкът на 14 алергена, които трябва да бъдат задължително обозначени във Вашето меню. - Анализирайте Вашето меню и установете алергените
Внимателно проверете всички рецепти, включени във Вашето меню и установете кои от изброените
14 алергена включват те. Запознайте се със съставките на всеки продукт, който влагате във Вашите
рецепти (вижте от етикета на опаковката). - Обозначете алергените
Обмислете дали ще разработвате изцяло нов дизайн за меню или ще допълните вече произведените
оборотни меню листи.