Наемане на персонал

сега разглеждате по категория

Възможности за подпомагане на наемането на кадри по национални и европейски програми

 

Фирми и самоосигуряващи се лица от сферата на транспорта и туризма могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ за запазване на работни места

Агенцията по заетостта  стартира нова процедура за изплащане на компенсации на работодатели за запазване заетостта на техните работници и служители. За безвъзмездна финансова помощ могат да кандидатстват директно засегнатите от извънредното положение предприятия и самоосигуряващи се лица от сферата на транспорта и туризма.

Прочети още

Над 3000 сезонни работници от страни извън ЕС запълват част от недостига на кадри по морето

Българските черноморски курорти все по-трудно си намират обслужващ персонал. Минималната работна заплата не е достатъчно атрактивна за българите, които предпочитат да работят в чужбина. Репортаж на ARD от курорта Албена превежда „Дойче веле“.

Прочети още

Хотелиери искат сезонни работници извън ЕС да могат да работят тук 5 месеца

Хотелиерите в курорта Слънчев бряг настояват да се удължи срокът, в който граждани на трети страни могат да работят сезонно в България. В момента те имат право на работа в рамките на 90 дни, което според хотелиерите не е достатъчно.

Прочети още

Ангелкова поиска по-бърза регистрация на чужденците, работещи тук

Министърът на туризма Николина Ангелкова и социалният министър Бисер Петков са обсъдили да се съкрати срокът за регистрация на чуждестранни работници в България.

Прочети още

Продължава набирането на заявки за обучения и заетост на безработни лица по ОП РЧР 2014-2020

Агенцията по заетостта продължава набирането на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схема „Обучения и заетост за младите хора”. Процедурата се съфинансира от Европейския социален фонд на Европейския съюз по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Прочети още

Как да обучите собствени кадри за камериерки

Изправени ли сте пред трудности в намирането на подходящ персонал, който да се справя успешно със задълженията на длъжността камериерка? Имате ли желание да подобрите качеството на работа на настоящите си служители в почистването на Вашия обект за настаняване и в комуникирането с клиентите? АКГБ може да предложи решение – специализиран обучителен курс, който да се проведе на място при Вас.

Прочети още

Нови 1100 работни места се откриват по схема „Младежка заетост“ на ОПРЧР

Поради големия интерес на безработни младежи до 29 години включително и работодатели към схема „Младежка заетост“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Агенцията по заетостта удължава срока за набиране на заявки за свободни работни места до 30.06.2016 г.

Прочети още

Отново се набират заявки по схемата „Обучения и заетост“, бюджетът е 30 млн. лв.

Агенцията по заетостта започва повторното набиране на заявки по схемата „Обучения и заетост“ за безработни над 29 години, регистрирани в бюрата по труда. Кандидатстването ще е само по електронен път (чрез сканирани или електронно подписани документи) на сайтовете на областните бюра по труда от 16-ти до 20-ти май.

Прочети още

Конкурентоспособността на България в туризма е пряко свързана с високата квалификация на кадрите

Конкурентоспособността на България на туристическия пазар и утвърждаването ѝ като целогодишна и търсена дестинация са неизменно свързани с качеството на услугите, които предлагаме. Обслужването, което получава крайният потребител, може да придаде допълнителна стойност на бранд България. Това заяви заместник-министърът  на туризма Ирена Георгиева на работна среща по въпросите на образованието в туризма, инициирана от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева, която също участва в дискусията.

Прочети още

Схемата „Младежка заетост“ отново беше отворена за компаниите

Агенцията по заетостта (АЗ) започна нов прием на заявления от работодатели за разкриване на работни места по схема „Младежка заетост“. Целта на програмата е да осигури стаж и обучение в компании на около 8000 младежи до 29 години включително. За разлика от предишния прием, този път работодателите ще могат да подават заявките си по улеснен образец, а процедурата по одобряването им ще се извършва текущо, по реда на тяхното постъпване.

Прочети още