Карта на препоръчаните туристически обекти (КПТО)

За да работите с картата трябва да изберете желаното от Вас населено място на самата карта или в списъка на населените места отляво на нея – и двата метода изкарват еднаква информация за обектите, които се намират в избраното населено място.

Населените места в списъка са подредени по азбучен ред. Можете също така да използвате полето за търсене отляво на картата – въвеждайки отделни букви списъкът с населени места ще се филтрира според търсеното наименование.

* Легенда: 1) Обектите, които са отбелязани с по-големи червени кръгчета, са редовни или пълноправни членове на АКГБ, 2) Обектите без профил не са членове на АКГБ, само членове на Асоциацията (пълноправни, редовни и асоциирани) имат публикуван профил (за собствениците – ако се интересувате от видовете членство, посетете раздел „Членство“ по-горе);

AKGB-color-325x325Асоциацията на къщите за гости в България (АКГБ) изпълнява уникален проект, чиято цел е да създаде регистър на предпочитаните обекти за настаняване от семеен тип в цялата страна – къщи за гости, вили, семейни хотели. Към него функционира интерактивна карта (по-горе), на която са отбелязани всички обекти с валидни сертификати към момента.

Всеки обект, включен в регистъра, получава специален сертификат в печатен вид, удостоверяващ че обектът е препоръчан за посещаване от АКГБ. В момента не съществува друг подобен браншови регистър, насочен към малките и средни обекти за настаняване.

Включването в регистъра и отбелязването на картата осигурява допълнителна известност на обектите, като освен това е гаранция, че те предлагат добри условия за настаняване, качествени услуги и поддържат положителна репутация.

fancy-line

Регистърът поддържа седем различни категории, сред които:

  1. Гостоприемство (ГО)  присъжда се на отзивчиви домакини, които предразполагат гостите си – линк;

  2. Автентична обстановка (АО)  присъжда се на обекти с дълга история, самобитна архитектура и уникална атмосфера – линк;

  3. Подбрано меню (ПМ) – присъжда се на обекти, в които се предлагат вкусни традиционни ястия от висококачествени продукти – линк;

  4. Онлайн репутация (ОР) – присъжда се на обекти с множество положителни коментари в интернет – линк;

  5. Групови събирания (ГС) – присъжда се на обекти с отлични условия за събиране и празнуване на групи – линк;

  6. Семейна почивка (СП) – присъжда се на обекти с отлични условия за почивка на семейства с деца – линк;

  7. Комфорт и уют (КиУ) – присъжда се на обекти, отличаващи се с чистота, удобства в стаите и високо ниво на услугите – линк;

 

Вижте тук подробната методология, на която се базира проучването за присъждане на сертификати. Ще научите на кои критерии трябва да отговарят обетите за настаняване за всяка категория поотделно и каква е цената на сертификатите – МЕТОДОЛОГИЯ.

fancy-line

Примерни сертификати на различни езици

fancy-line

Процедура за издаване на сертификати и включване в регистрите

Регистрите на предпочитаните туристически обекти (РПТО) имат за цел да съберат на едно място всички качествени обекти за настаняване от малък и среден тип, които в повечето случаи са семеен бизнес.

АКГБ прави свое собствено проучване за предварителен подбор на обектите за настаняване, към които да изпрати покана за кандидатстване за получаване на сертификати и включване в РПТО. След получаване на покана собствениците на избраните обекти са тези, които решават в кои категории да участват. Те трябва да посочат до три категории от изброените по-горе (за някои обекти са възможни изключения), които най-добре описват техните места за настаняване. Причината да се избере този модел е, че никой по-добре от самите собственици не може да определи в коя категория обектът за настаняване е най-силен.

След като направят своя избор, експерти на Асоциацията се заемат да проучат доколко обектът отговаря на заявените категории. Проучването обхваща няколко компонента – преглед на информацията, публикувана от собственика в интернет (има ли качествени снимки и отговарят ли те на заявената категория, какво съдържа описанието на обекта), какви са отзивите на туристите за обекта, лични впечатления на служители на Асоциацията от посещения на място, цялостна репутация на обекта. Проучването отнема до 3 работни дни след изпращане на номинациите, след което собствениците получават отговор – при потвърдителен такъв се изпращат сертификатите по поща или куриер.

Асоциацията може да издаде сертификати освен на български и на чужд език – английски или друг, например: немски, руски, румънски (за всички чужди езици извън английския получателят на сертификата трябва сам да направи превода и да го изпрати).

По-долу публикуваме форма за кандидатстване за тези собственици, които смятат, че техните обекти заслужават да бъдат включени в РПТО. Служители на АКГБ ще прегледат кандидатурите и ще се свържат обратно с кандидатстващия на посочените данни за контакт.

fancy-line


Форма за кандидатстване за сертификат

* задължителни полетаФорма за кандидатстване за членство

* задължителни полетаРазрешени файлови формати: doc,docx,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png.
Максимален размер на файла: 8mb.

 

Ако желаете да получите сертификати и да станете член на АКГБ, моля попълнете и двете форми. Благодарим Ви! Очаквайте да получите обратна връзка от нас!

 

Бързи връзки към регистрите с обекти в отделните категории:
Гостоприемство (ГО) : Автентична обстановка (АО) : Подбрано меню (ПМ) : Онлайн репутация (ОР) : Групови събирания (ГС) : Семейна почивка (СП) : Комфорт и уют (КиУ);