Вероника Кънева: Ако правила не бъдат променени повечето къщи за гости и хотели ще затворят

Новите нормативни изисквания вече са в сила. Ако те не бъдат променени, дребният бизнес загива“ , това заяви в предаването „Очи в очи“ по Щерев ТВ – Карлово председателят на Асоциацията на къщи за гости в България – Вероника Кънева.

Председателят на АКГБ коментира, че повечето от къщите за гости в страната няма да могат да обособят перални помещения, които да отговарят на изискванията съгл. Наредба 12 на Министерство на здравеопазването и затова ще трябва да ползват услугите на обществени перални.

„Най-близката пералня се намира на 30 км, като пример ще посоча моята къща за гости в Калофер, но има и населени места в Родопите, за които най-близката пералня се намира в Пловдив. Разходите ни ще скочат драстично, а приходите са малки и това ще ни принуди да затворим“, каза Кънева и допълни, че единственият начин дребният бизнес да просъществува е да бъдат променени условията.

Кънева добави, че предстои да бъде внесено протестно писмо до институциите с исканията на собственици на къщи за гости и хотели. Обмисля се и подписка. Вижте цялото интервю във видеото по-долу:

Източник: karlovopress.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.