Г-жа Кънева в „Бизнес старт“ по Блумбърг ТВ коментира как са се изменили резервациите на къщите за гости

В сутрешния блок на Блумбърг ТВ с водещ Христо Николов, председателят на АКГБ – Вероника Кънева, направи обширен преглед на това как се отразяват влошаващата се здравна ситуация с COVID-19 в страната и новите ограничителни мерки върху резервациите на къщите за гости. Тя даде допълнителна информация за пречките пред собствениците на къщи за гости да се възползват от държавните програми за подкрепа. Вижте видеото.

Откъс от интервюто и видео в сайта на Блумбърг ТВ:

Вече има обяви за продажбата на къщи за гости у нас, пандемията се отрази сериозно на сектора. Това каза Вероника Кънева, председател на Асоциацията на къщите за гости, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

Кънева посочи, че за момента единствените спечелили от кризата у нас са къщите за гости по Черноморието заради множеството изисквания за посещение на Гърция през лятото, които доведоха до отлив на български туристи към страната.

По отношение на новите мерки за овладяване на пандемията гостът посочи, че пряко работата на къщите за гости няма да бъде засегната, тъй като не се налага затварянето им, а капацитетът на тези места често е до 15 човека – максималният брой хора, които могат да се събират на частни тържества.

„Резервациите намаляват още от миналия месец след ръста на новозаразени с коронавирус“.

По думите на госта къщите за гости остават празни за осми декември, липсват и резервациите за тиймбилдинги. За Нова година обаче всички са резервирани още от септември, стана ясно от разговора.

Кънева призова за мерки в подкрепа на собствениците на къщи за гости. Тя посочи, че мярката по програмата за конкурентоспособност има изискване, според което бизнес с оборот под 30 хиляди лева не може да се възползва.

“Къща за гости, която има заетост лятото 2-3 месеца и зимата по празниците няма как да направи такъв оборот”, заяви гостът.

Целия разговор вижте във видео материала:

Източник: Bloomberg TV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.