Петър Иванов от АКГБ разказва пред Блумбърг ТВ България как пандемията се отрази върху бизнеса с къщи за гости

Апелирам да се създадат специални програми според нуждите на сектора, заяви Петър Иванов, член на Управителния съвет на Асоциацията на къщите за гости в България, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„При къщите за гостите говорим за семеен бизнес. Социалната система не можа да помогне на тези хора, тъй като самоосигуряващите се лица са изключени от повечето програми“.

По думите на Петър Иванов най-благоприятно за сектора е било отлагането на вноските по кредити, но от друга страна, той подчерта, че в бранша хората са останали без средства за препитание.

„Имаме информация, че много от хората в сектора са кандидатствали по мярката за безлихвени потребителски кредити за физически лица“, обясни представителят на Асоциацията на къщите за гости в България.

„Държавата трябва да обърне по-голямо внимание на самоосигуряващите се лица, да поеме осигуровките им в определено съотношение, докато не отмени кризата“.

Петър Иванов каза още, че е много трудно да се отвори отново след три месеца, когато има допълнителни разходи, свързани с осигуряване на необходимите предпазни средства, дезинфекция и т.н.

„Много трудно секторът ще си стъпи на краката. Потребителите остават предпазливи, като вече няма дългосрочни резервации за почивки“, подчерта гостът.

Целия разговор вижте във видеото ТУК.

Източник: Bloombergtv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.