Търсят се къщи за гости, в които да се настанят военни за охрана на границите ни

Кметът на Петрич Димитър Бръчков проведе среща със собствениците на хотели и къщи за гости в района, за да се осигурят места, където да бъдат настанени служителите на МВР и армията при евентуална бежанска вълна, ако се наложи да охраняват границите ни с Гърция и Македония.

Между 800 и 1000 са местата в няколко общини, които ще бъдат осигурени за военните и полицаите, които евентуално ще бъдат командировани за границата. Кметът Бръчков сподели още, че разходите по настаняването на служителите на реда ще се поемат от съответно министерство на отбраната и вътрешните работи.

Димитър Бръчков, кмет на Петрич: „В рамките на два дни проведохме срещи със собствениците на хотели и къщи за гости в община Петрич. Казал съм за необходимите параметри към тях и съответно и те са съгласни с предложените условия. Така че мисля, че ще осигурим както община Петрич, така и община Сандански, община Кресна, поддържам връзка непрекъснато с колегите, да подсигурим необходимата леглова база за настаняването на военни или полиция“.

Освен това при евентуалното командироване на полицейски и военни части в община Петрич ще бъде обезпечен както общественият ред, така и сигурността на гражданите, ако мигранти влязат на наша територия, каза още кметът.

На западната границакрай Калотина ситуацията е сходна и няма данни за повишен натиск. Оказва се обаче, че лошото време и ниските температури не спират нелегалните мигранти, които искат да отидат към Европа именно през границата със западната ни съседка, и броят им се е увеличил. За миналата година задържаните са малко над 11 000.

Източник: News.bnt.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.