Тихият кът, Слокощица

akgb-stickers-pylnopraven_sample-70x50Пълноправен член

Комплексът

Семеен хотел „Тихият кът“ е разположен до село Слокощица, община Кюстендил. Хотелът предлага настаняване в комфортни и удобни стаи. Всяка една от тях е декорирана в различен стил и осигурява уникална обстановка – ретро стая, студио във френски стил, горска стая и др. Хотелът предлага още ресторант и открит басейн.

Ресторантът разполага със 70 места и отделна VIP зала. Към него има прилежащ огромен двор, където в топлите месеци се отварят допълнителни 120 места. През летните горещини прохлада носи басейнът, както и атрактивните беседки. Децата имат на разположение специално за тях басейнче, както и обособен детски кът с катерушки и люлка.

Комплекс „Тихият кът“ е място за кулинарен туризъм – тук ще намерите огромно разнообразие на ястия, уникален вкус, големи порции и атрактивни цени. Редица посетители на ресторанта го определят не само като най-добрия в област Кюстендил, но и сред най-добрите в цяла България.

„Тихият кът“ осигурява също така и възможности за нови преживявания. Домакините ще Ви предложат разнообразни допълнителни услуги, които включват туристически разходки с водач по различни маршрути за каране на АТВ, кросови мотори и байкове. Обичащите по-екстремните изживявания могат да опитат летене с парапланер в тандем с опитен пилот.

Приключенията не свършват дотук – туристите могат да яздят коне в планината или да се занимават с алпинизъм. През зимния сезон домакините предлагат организиран транспорт до ски пистите и фън парка в Осогово, където има условия за ски и сноуборд. Налични са гардероби с екипировка под наем. При организирани групи е възможно наемането на ски и сноуборд инструктори при много приемливи условия.

logo2x51

 

База за настаняване и цени

Комплекс „Тихият кът“ включва следните видове стаи:

 • Ретро – стаята е подходяща за двама, разполага със спалня и малко разтегателно диванче, остъклена тераса;
 • Горски кът – стаята е подходяща за двама или трима посетителя, разполага със спалня и допълнително легло на втория етаж;
 • Горско царство – стаята е подходяща за двама или трима посетителя, разполага със спалня и допълнително легло на втория етаж;
 • Морски бряг – стаята е подходяща за двама, разполага с две единични легла, които могат да бъдат съединени като спалня, има самостоятелна тераса;
 • Бедрок – стаята е подходяща за двама, разполага със спалня и малко разтегателно диванче, има остъклена тераса;
 • Септимий Север – стаята е подходяща за двама, разполага с две единични легла тип френска спалня, разтегателно диванче, остъклена тераса. Стаята има преходна врата, която я обединява с другата стая. Възможно е да бъде използвана като част от апартамент;
 • Ренесанс – стаята е подходяща за двама, разполага с две единични легла тип френска спалня, разтегателно диванче, остъклена тераса. Стаята има преходна врата, която я обединява с другата стая. Възможно е да бъде използвана като част от апартамент;
 • Франк Синатра – стаята е подходяща за двама, разполага с две единични легла тип френска спалня, разтегателно диванче, остъклена тераса;
 • Черна роза – стаята е подходяща за двама, разполага със спалня и малко разтегателно диванче, остъклена тераса;
 • Лилав дъжд – стаята е подходяща за двама, разполага със спалня, остъклена тераса;

*Във всяка стая има телевизор и безжичен интернет.

Цени:

 • Единична стая – 30 лв.
 • Двойна стая – 49 лв.
 • Тройна стая – 68 лв.

* В цената на нощувката е включена закуска.

 

Галерия – външен изглед

Галерия – ресторант и ястия

Галерия – стаи

 

Контакти на комплекс „Тихият кът“

 • Адрес: ул. Осоговска №10, с. Слокощица, общ. Кюстендил, обл. Кюстендил, п.к. 2533 (линк към карта в Google maps);
 • Тел: 079 362 211, 0893 465 333;
 • Ел. поща: sales@tkfood.net
 • Фейсбук страница: линк
 • Уебсайт: tkfood.net

 

Село Слокощица, обл. Кюстендил

Село Слокощица се намира в Кюстендилската котловина, в полите на Осоговската планина, южно от град Кюстендил, в долината на река Новоселска. Селото е в непосредствена близост, на разстояние по-малко от километър, до град Кюстендил. В близка перспектива най-вероятно селото ще стане нов градски квартал. Населението му е 1700 души.

Слокощица възниква като селище през Средновековието. Споменава се в турски регистър от 1576 г. като Воденична долина, вероятно поради многобройните воденици по река Новоселска. В някои исторически документи от 1534 и 1644 г. е отбелязано и с имената Окошаница и Ослокошица.

След Освобождението започва бързо стопанско развитие. В края на XIX век селото има 19 552 декара землище, от които 820 дка зеленчукови и овощни градини, 300 дка пасища, както и се отглеждат 877 овце, 300 кози, 517 говеда и 205 коня. Основен поминък на селяните: земеделието (лозя, зеленчукопроизводство, овощия, тютюн, зърнопроизводство) и животновъдство. Развиват се домашните занаяти. В селото има два тютюневи склада, две мелници и множество воденици.

През 1874 г. е построена новата църква „Покров Богородичен“, а през 1886 г. е възстановена и изографисана средновековната църква „Свети Никола“ в горната махала.

Забележителности:

 • вход на църквата „Св. Никола“

  Късносредновековна църква „Свети Никола“ – намира се в края на горната махала, вляво от шосето, на левия бряг на р. Слокоска. Еднокорабна едноапсидна църква с полукръгла апсида с външни размери 7 х 5,30 м. Изградена през XVI век от ломени камъни, червени тухли и хоросан. Преустроена и възстановена през 1886 г., от което време са стенописите. Над входа е изрисуван патронът на църквата Свети Никола, под него има двуредов надпис с дата 1886 г., а отстрани са изображенията на архангелите Михаил и Гавраил.

 • Късносредновековна църква „Свети Архангел Михаил“ (развалини) – намирала се е в северната част на селото, вляво от шосето, след селските гробища, върху полегат склон. Еднокорабна и едноапсидна църква с приблизителни размери 6-7 х 3,30 м. Градежът е от ломени камъни и хоросан. В северния зид е употребен голям мраморен блок. Основите са затревени, покрити с храсти и дървета.
 • Възрожденска църква „Покров Богородичен“ – намира се е в северната част на селото, вляво от шосето, до селските гробища, върху полегат склон. Църквата е построена и осветена през 1874 г. Църквата е с размери 27 м дължина и 15 м ширина. Като архитектурен тип е трикорабна базилика. Стените на храма са изписани отвътре. Голяма част от стенописите и иконостасните икони са с дарителски надписи от 1874, 1883, 1888 г. Църквата е декларирана като художествен паметник на културата.
 • Архитектурен паметник – пирамида на загиналите във войните през 1912-1913 г. и 1915-1918 г.
 • Осоговската планина – природните ѝ условия позволяват развитието на целогодишен туризъм. В планината има обширни иглолистни и широколистни гори. Тук е разположен резерватът “Църна река”. От 2007 г. планината Осогово е част от екологичната мрежа Натура 2000. Най-високият ѝ връх е Руен (2251,3 м), който се намира на границата между България и Македония. Той е един от 100 национални туристически обекта. В Осоговската планина са изградени много ски писти, има условия за зимен спорт, както и туристически маршрути за летен отдих. Въздухът е изключително чист и благоприятен за хора с дихателни заболявания. В планината функционира и държавна белодробна болница. На българска територия са изградени четири хижи – „Иглика“, „Осогово“, „Студен кладенец“ и „Трите буки“, и три заслона – „Превала“, „Шапка“ и „Руен“.

 

Обратно към профилите на обектите