Как да добавим информацията за алергените към менюто си

Тъй като изискването за обозначаване на алергенните съставки в менюто е ново и нестандартно, тук представяме примерни символи на храни с алергени, които могат да бъдат използвани във Вашите менюта. Прилагаме и примерен вариант на подобно меню.

Най-практичният вариант за привеждане на менюто в съответствие с изискванията, без да изгубите изцяло неговите графичен стил и идентичност, е използването на символи, които визуално идентифицират наличието на конкретни алергени.

Можете да поставите символите непосредствено до съответното ястие, като в началото или края на менюто сложите легенда с подробно обяснение на значението. Друг вариант е с текстови документи, интегрирани в менюто под формата на обяснителни бележки или допълнителна информация към всяка рецепта.

allergens-symbols

Примерен образец за меню с обозначени алергенни съставки:

allergens-menu

 

Как да добавите информацията за налични алергенни съставки, без дизайнът на Вашето меню да изгуби стила си?

  • Проверете списъка на алергените
    По-горе е показан списъкът на 14 алергена, които трябва да бъдат задължително обозначени във Вашето меню.
  • Анализирайте Вашето меню и установете алергените
    Внимателно проверете всички рецепти, включени във Вашето меню и установете кои от изброените
    14 алергена включват те. Запознайте се със съставките на всеки продукт, който влагате във Вашите
    рецепти (вижте от етикета на опаковката).
  • Обозначете алергените
    Обмислете дали ще разработвате изцяло нов дизайн за меню или ще допълните вече произведените
    оборотни меню листи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

^